Logo PraktijkIJspeert
Praktijk IJspeert

Lid van NVA en NTV

NVA Logo

logoNTV

Om de juiste behandeling te kunnen bepalen is het nodig een goed beeld te krijgen van de gehele persoon. De behandeling wordt afgestemd op iemands klachten, situatie, persoonlijkheid en specifieke vragen.

Ik begin daarom de behandeling met het stellen van vragen zowel specifiek over de klachten als over andere processen die het lichaam beïnvloeden. Daarna bekijk ik de tong en voel beide polsen. Bij een Toyoharibehandeling (Japanse acupunctuur) tast ik ook de buik af. Hiermee kan ik beoordelen welke punten behandeld moeten gaan worden.

Bij het behandelen op de Chinese wijze zet ik tijdelijk hele dunne naaldjes in de huid, masseer met een cup of gebruik moxa (warmte). Bij het behandelen via Toyohari benader ik de acupunctuurpunten op pijnloze wijze. De behandeling kan worden afgerond met ooracupunctuur. Elke behandeling is uniek. U kunt zelf aangeven of u voorkeur heeft voor de Chinese of Japanse wijze.

Onze beroepsvereniging heeft een filmpje gemaakt hoe acupunctuur in zijn werk gaat:

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut kan ik daarnaast aandacht schenken aan houding, beweging/sport en ademhaling. Ik geef daarover richtlijnen, oefeningen en advies. Ook kan advies op het gebied van voeding een onderdeel zijn van de behandeling.

De eerste intake en behandeling duurt ongeveer een uur. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Klik hier voor de consultkosten.

Praktijk IJspeert

Kamperdijklaan 1
6866 BP Heelsum

Tel. 06 - 43 97 54 52

ellenijspeert@xs4all.nl

20131003 11A9521

20131003 11A9897

Ga naar boven